Hramul Mănăstirii de la Valea Budului

Credincioșii băcăuani sunt așteptați în ziua de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului, miercuri, 1 octombrie, la serbarea hramului Mănăstirii de la Valea Budului, cel mai tânăr așezământ monahal din Eparhia Romanului și Bacăului.

Sărbătoarea va debuta în preziua hramului, când, în seara zilei de 30 septembrie, începând cu ora 18, va fi oficiată Slujba Vecerniei. Ziua de 1 octombrie va începe cu slujba de sfinţire a apei, la ora 7.30, continuând cu Acatistul Sfântului Acoperământ. De la ora 9 credincioşii vor putea participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul în Biserica “Acoperământul Maicii Domnului”.

Mănăstirea vine în ajutorul celor care vor să participe la slujba hramului, punând la dispoziţia credincioşilor o cursă gratuită tur-retur, pe traseul: Bacău-Valea Budului, cu plecare la ora 8, din faţa Catedralei “Sfântul Nicolae” din Bacău, iar pentru retur, la ora 12, din parcarea mănăstirii. Pentru detalii suplimentare legate de eveniment, stareţa aşezământului, maica stavroforă Magdalena Budeanu, poate fi contactată la numărul de telefon 0742.43.98.98.

Continue reading...