Ortodoxie şi românism pe “Meteora” Bacăului

Credincioşi cu steaguri tricolore alături de preoţi din Bacău, Oneşti, Sascut şi Buhuşi, s-au alăturat Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la rugăciunile din cadrul Tainei Sfântului Maslu din ultima vineri a Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Ca şi săptămâna trecută, datorită numărului mare de pelerini prezenţi, slujba a fost oficiată în curtea mănăstirii de la Valea Budului, acolo unde ierarhul şi soborul de preoţi au înălţat rugăciuni întru iertarea păcatelor şi vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti. Între cei prezenţi la taina Sfântului Maslu s-a aflat şi maestrul Gheorghe Zamfir care, la final, a făcut să răsune zona graţie cântărilor sale binecunoscute în întreaga lume.

[PGP id=350]

Continue reading...

Taina Sfântului Maslu, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului

Pelerinii şi credincioşii sunt aşteptaţi la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului vineri, 26 iunie, începând cu ora 19.00, pentru a participa la Taina Sfântului Maslu ce va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoţi oneşteni şi băcăuani. Slujba din această zi va încheia serile de rugăciuni din timpul Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel săvârşite de ierarhul Eparhiei Romanului şi Bacăului la aşezământul monahal de la Valea Budului. Aici, de-a lungul acestor zile de vineri, sute de credincioşi s-au împărtăşit din bucuria comuniunii în duh şi adevăr cu ierarhul locului şi din cuvintele sale de învăţătură duhovnicească.

Continue reading...

Bucuria comuniunii în rugăciune pe ”Meteora” Bacăului

Câteva sute de credincioși oneșteni au luat parte la slujba Sfântului Maslu, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

Bucuria postirii s-a împletit armonios cu cea a rugăciunii în comuniune în perioada postului Sfinților Apostoli. La ceas de seară, în cea de-a doua vineri din acest post, la biserica mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului ”, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat un sobor de preoți oneșteni și băcăuani, alături de câteva sute de credincioși veniți în pelerinaj special pentru Taina Sfântului Maslu.

Pentru câteva ceasuri, ”Meteora” Bacăului a răsunat de cântări și rugăciuni, transformându-se într-o oază de mărturisire a credinței și de comuniune în jurului ierarhului locului. În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a citit rugăciuni speciale de binecuvântare, pentru sănătatea trupească șu sufletească. Din partea preoților prezenți, cuvântul de mulțumire adresat ierarhului a fost rostit de preotul Constantin Alupei, protopop de Onești, care și-a exprimat mulțumirea de a fi fost părtaș, alături de preoții și credincioșii Oneșteni, la aceste momente de aleasă trăire întru Hristos Domnul.

[PGP id=305]

Continue reading...

Pelerini oneșteni, pe „Meteora”

Preoți și credincioși oneșteni se vor ruga împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, vineri, 19 iunie, începând cu ora 19.00, în cadrul slujbei Sfântului Maslu.

Serile de rugăciune din perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel vor continua la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, vineri, 19 iunie, începând cu ora 19.00. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la slujba Sfântului Maslu, sunt așteptați să participe un sobor de preoți oneșteni alături de câteva sute de credincioși din Protopopiatul Onești. În cadrul slujbei ierarhul va rosti rugăciuni pentru vindecarea bolilor sufletești și trupești, iar la final cei prezenți vor primi cuvânt de învățătură din partea Înaltpreasfinției Sale.

Continue reading...

Rugăciune și binecuvântare, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului

Vineri, 12 iunie, soborul preoților băcăuani, sub protia IPS Ioachim, a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, mijlocind pogorârea darului dumnezeiesc vindecător și iertarea păcatelor pentru credincioșii prezenți. În cadrul Tainei, au fost rostite rugăciuni de dezlegare pentru vindecarea celor bolnavi sufletește și trupește și, de asemenea, rugăciuni pentru ca Dumnezeu să reverse asupra pământului ploaie la bună-vreme. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit celor prezenți despre importanța ajutorului lui Dumnezeu în viața celor care se luptă cu boala și neputința, despre puterea vindecătoare a rugăciunii și a untdelemnului sfințit, precum și despre necesitatea asumării suferinței ca mijloc al pedagogiei divine de încercare a credinței și a răbdării noastre. La finalul slujbei, părintele Mihai Liche, de la parohia Burdusaci, protopopiatul Bacău, a fost hirotesit duhovnic.

În timpul Postului Sfinților Apostoli, la Mănăstirea de la Valea Budului, se va săvârși Taina Sfântului Maslu de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în fiecare zi de vineri, cu începere de la ora 17.00, pentru toți cei care se află în grele încercări, în boală și suferință.

[PGP id=192]

Continue reading...

Pe Meteora… la rugăciune

Cum să te smerești … urcând! Sau cum devii mai înalt după ce cobori… Meteora Bacăului!

În fiecare zi de vineri din perioada Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, începând cu ora 19.00, în biserica mare a Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, se va săvârși Taina Sfântului Maslu în cadrul serilor de rugăciune și întâlniri duhovnicești, începute la mănăstirea-metoc chiriarhal de la Valea Budului încă din 2014 și continuate cu stăruință spre zidire și folos duhovnicesc .

În această Vineri – 12 iunie 2015, slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți. Înaltpreasfinția Sa va rosti rugăciunile de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru toți cei prezenți, aflați în neputințe sau la ceas de cumpănă a vieții lor.

Sub mantia și omoforul arhiereului – chiriarh al locului, aceste momente de sfântă și smerită rugăciune, tainic rostite și de preoți și de credincioși, mai ales acum, în vreme de neplouare și secetă sufletească, dar și la ceasul sau emoția examenelor, constituie o continuare a serilor duhovnicești sub lumina crucii ce veghează, străjuind de pe Meteora Bacăului, întreaga urbe.

Preoți și credincioși, tineri de toate vârstele,  din oraș sau din împrejurimile Bacăului, din apropiere sau de la marginile Eparhiei, sunt așteptați în această Vineri – 12 iunie 2015, începând cu ora 19.00, la o seară de rugăciune sub mantia și omoforul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, spre creștere și urcuș duhovnicesc, însă numai după ce vor fi săvârșit mai întâi urcușul, destul de anevoios, până la piciorul crucii, pe dealul ce străjuiește Valea Budului.

[PGP id=190]

Continue reading...