Chipurile victimelor de la ”Colectiv” și steagul Franței, pe zidurile mănăstirii de la Valea Budului

Alături de steagul României, cel al Franței arborat în bernă, a fluturat astăzi pe crucea de la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. Pe zidul exterior al mănăstirii au fost derulate imagini cu tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la ”Colectiv”.  În biserică, ierarhul, preoții și credincioșii s-au rugat pentru toți cei care au suferit și mai suferă din pricina accidentelor și atentatelor. O zi de doliu european trăită așa cum se cuvine în Biserica noastră, prin post și rugăciune, după cum este tradiția și învățătura creștină. Nimic mai cuprinzător și mai profund decât gândurile și cuvintele înălțate prin taina Sfântului Maslu către Preamilostivul Dumnezeu în această zi din postul Nașterii Domnului.

La sfârșitul slujbei, cu genunchii plecați Înaltpreasfințitul Ioachim a rostit rugăciuni speciale pentru acest moment din viața Bisericii. ”Am  făcut pomenire pentru cei care au murit în accidente, în atentate, dar ne-am rugat și pentru cei care au trecut prin suferință, aflați pe patul de spital, arși sau răniți, care au poate mai multă nevoie de sprijinul nostru moral”, a declarat, printre altele, ierarhul la sfârșitul slujbei. ”Ne-am rugat Bunului Dumnezeu să dea gând bun celor care au în mână administrarea țărilor, a orașelor sau a satelor, și un gând bun și nouă celor care avem responsabilități în Biserică”, a mai adăugat. ”Să discerneți esențialul de non-esențial”, a mai precizat ierarhul. ”Avem datoria ca, îndeosebi în această perioadă de post, să căutăm pacea, să ne rugăm, căci prin aceasta Dumnezeu ne va da putere. Să nu uitați că nu este important câte fapte bune am făcut în această viață, ci importantă este direcția în care ne îndreptăm”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa, făcând invitația tuturor de a participa, și în acest post, în fiecare vineri, la Taina Sfântului Maslu care se va oficia la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

Continue reading...

Îndemn la rugăciune pentru tinerii aflați în spitale

ÎPS Arhiepiscop Ioachim îndeamnă băcăuanii să se roage pentru tinerii aflați pe patul de suferință. Luni, 16 noiembrie, ora 17.00, arhipăstorul Romanului și Bacăului se va ruga alături de preoții și credincioșii băcăuani în Taina Sfântului Maslu ce va fi săvârșită la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

Continue reading...