Sfântul Maslu pe calea postului Crăciunului, la Valea Budului

Vineri, 2 decembrie, ÎPS Arhiepiscop Ioachim înconjurat de un sobor de preoți băcăuani a oficiat slujba Sfântului Maslu la Metocul chiriarhal ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. Ierarhul a rostit, de asemenea, rugăciuni de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru credincioșii prezenți la slujbă și pentru toți cei pomeniți.

Soborul preoților și diaconilor ce au înconjurat Chiriarhul, la ceas de seară, în rugăciune sfântă prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, a fost format din preoți parohi și slujitori din parohiile “Sfântul Ioan” și „Buna Vestire”, din municipiul Bacău, preoți de la parohiile din jurul mănăstirii, diaconi și mulțime de credincioși băcăuani.

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale a reușit să miște inimile și sufletele celor care au ales ca vineri seara să petreacă duhovnicește pe Calea Postului Crăciunului la metocul chiriarhal de la Valea Budului.

În încheierea rugăciunilor, copiii din corul Parohiei „Sfântul Ioan” au reușit prin glasurile lor cristaline, cântând colindele noastre milenare, să aducă fulgi de emoție sfântă care să picure mesajul Nașterii Mântuitorului peste inimile și mințile celor care i-au ascultat.

(Pr. Daniel Marari)